## Program Schedule SNSC'08

Time		Thursday, July 24, 2008
13:00	13:15	Welcome (Paule)
13:15	14:15	Invited Talk MATTHIES, Hermann G.: White Noise Numerical Methods for Stochastic Partial Differential Equations
14:15	14:30	Break
14:30	15:30	Invited Talk KALTOFEN, Erich: The Discovery of Reduced Symbolic Models and the Seven Dwarfs of Symbolic Computation
15:30	16:00	Break
16:00	16:45	<b>F1301</b> LEVANDOVSKYY, Viktor (20 min): <i>A Symbolic Approach to the Generation, Stability and Dispersion of Finite Difference</i> <i>Schemes</i> PILLWEIN, Veronika (25 min): <i>Positive Jacobi kernel polynomial sums</i>
16:50	17:10	LOUVET, Nicolas (20 min): On the Computation of Componentwise Condition Numbers
17:30	17:45	Panel Discussion: Introduction (Paule)
17:45	18:45	Panel Discussion
19:00		Conference Dinner: bus departure
19:30		Conference Dinner

## Program Schedule SNSC'08

Time		Friday, July 25, 2008
09:00	10:00	Invited Talk VAN DER VORST, Henk: Linear Algebra and Computers: An upward spiral
10:00	10:15	Break
10:15	11:00	<b>F1302</b> BUCHBERGER, Bruno (15 min): Overview of the Theorema Project JEBELEAN, Tudor (15 min): Combining Logic and Algebra in Theorema for Program Verification and Natural Style Proving KUTSIA, Temur (15 min): Equational Reasoning in Theorema
11:05	11:25	JOHNSON, Jeremy (20 min): Use of computer algebra and symbolic computation in the generation and optimization of numeric code
11.30	12.15	F1303
11.50	12.15	SCHICHO, Josef (25 min): Themes in 1303 (with emphasize on inter-project cooperations), Lie algebras and Diophantine equations MOORE, Brian (20 min):
10:15	12.20	Balancing of parallel mechanisms
12.10	14.20	
13.30	14.30	Generating Efficient Numerical Evaluation Routines for Bivariate Functions via Tensor Product Series
14:30	14:45	Break
14:45	15:30	F1304 WINKLER, Franz (30 min): <i>Results of the three projectperiods</i> SHEMYAKOVA, Ekaterina (15 min): <i>Resultate zu Invariantensysteme von Differentialoperatoren</i>
45.05	45.55	
15:35	15:55	MONAGAN, Michael (20 min): Computing minimal polynomials for the bifurcation points of the logistic map.
16:00	16:30	Break
16:30	17:15	F1305 SCHNEIDER, Carsten (25 min): Symbolic Summation and its Application in Particle Physics KOUTSCHAN, Christoph (10 min): Proof of Ira Gessel's Lattice Path Conjecture STAN, Flavia (10 min): On Recurrences for Ising Integrals
17.20	17.40	HAASE Gundolf (20 min):
17.20	11.40	GPU Accelerated Algebraic Multigrid
17:45	18:00	Break
18:00	18:25	F1309 SIMON, Rene (25 min): All-at-once Multiarid KKT Solvers
18:25	18:50	YAVNEH, Irad (25 min): Automated Transformations of PDE Systems
19:00		Excusion: bus departure

## Program Schedule SNSC'08

Time		Saturday, July 26, 2008
09:00	10:00	Invited Talk HACKBUSCH, Wolfgang:
10:00	10:15	Break
10:15	11:15	F1308
		KINDERMANN, Stefan (20 min):
		Overview, achievments and outlook
		SINI, Mourad (20 min):
		Inverse Scattering for complex obstacles
		WOLFRAM, Marie-Therese (20 min):
		Direct and inverse problems in ion channels
11:20	11:40	SCHERZER, Otmar (20 min):
11.15	12:30	
11.45	12.50	$\frac{F1306}{V(A)} = \frac{1}{25} \min^{12}$
		Fast solvers and a posteriori error estimates in elastoplasticity
		SCHÖBERI Joachim (25 min)
		High Order Finite Elements: Algorithms and Applications
12:30	13:30	Lunch
13:30	14:30	Invited Talk RECIO, Tomas: Automated Deduction in Geometry through Symbolic Computation
14:30	14:45	Break
14:45	15:30	F1315
		KAPL, Mario (15 min):
		Weighted Spline Wavelets and Applications
		Approximating implicitly defined curves by fat arcs
		AIGNER, Martin / SONG, Xinghua (15 min):
		Evolution-based fitting
15:35	15:55	VAVII OV. Nikolai (20 min):
		Calculations in exceptional groups over rings
16:00	16:15	Break
16:15	17:00	F1322
		BUCHBERGER, Bruno (5 min): Project Genesis - Cooperation F1302/F1308
		ROSENKRANZ, Markus (20 min):
		Integro-differential Algebras for Solving/Factoring Boundary Problems
		REGENSBURGER, Georg (20 min):
47.00		Integro-differential Polynomials, Max-plus Algebra, Wavelets
17:00	1	Conclusion